industrilokal-sverige.se: Industrilokal i Borås

Industrilokal i Borås

Om Borås
Borås räknas till Sveriges 14:e största tätort med sina drygt 107 000 invånare i Borås kommun. Inom en radie på 10 mil från Borås bor det 1,5 miljoner människor. Staden är en grön stad, fullt med parker och en närhet till naturen. De flesta i Borås stad har endast ett par minuter till närmsta grönområde. Borås är centrum för Sjuhäradsbygden som är, liksom Borås, känd för sin textilindustri. På Borås Universitet kan man studera alltifrån textil till ekonomi och IT.

Borås Näringsliv
I Borås finns det 11 500 olika företag i olika branscher och i olika storlekar. Största branschen i Borås är vård och omsorg tätt följt av handel och tillsammans sysselsätter de två branscherna cirka 20 000 personer. Dessutom finns det en otrolig entreprenörsanda i Borås, ett exempel på detta är de 500 nya företag som startas upp varje år i staden. Men det som Borås främst är känt för är sin textilindustri. Många kända textilföretag har sina huvudkontor i Borås, några exempel är Ellos, Halléns och H&M Rowells. Miljoner paket skickas från Borås varje år. För att upprätthålla postordernas varuflöden finns det flera logistik- och transportföretag i området.

Borås Geografi
Kommunikationsmässigt är Borås en strategisk smart plats. Närheten till Landvetter flygplats, Borås är knutpunkten för fyra riksvägar och fyra olika järnvägssträckor. Från Borås är det exempelvis möjligt att, med X2000, åka till Stockholm på endast tre timmar.

Värt att besöka
Textile Fashion Center
Textilmuseet
Knalleland
Stadsparken
Gustav Adolf Kyrkan

Länkar om Borås
Om Borås på Wikipedia
Karta över Borås
Borås stad
Textile Fashion Center

En industrilokal är ett brett begrepp. Är syftet med lokalen att tillverka, producera eller reparera, är en industrilokal med största sannolikhet vad som behövs. En industrilokal kan även fungera som en maskinhall, verkstad eller produktionslokal. Viktigt att tänka på är storleken på lokalen som behövs, takhöjd, ingång, avlopp, säkerhet- och brandrisk samt förvaring av farliga produkter/ämnen. Om du letar efter en industrilokal, använd länkarna till höger.

Mere i denne kategori: « Gävle Eskilstuna »